Instagram kişiselleştirilebilir bir yapay zeka arkadaşı geliştiriyor
Meta’nın gerçek ünlüleri örnek alan distopik yapay zeka fenomeninin hemen ardından sosyal ağ platformu ortaya çıktı Instagram’ın kendi özelleştirilebilir AI arkadaşları üzerinde çalıştığı bildiriliyor.
kod araştırmacısı Alessandro Paluzzi , yapay zekayı gösteren Instagram arayüzlerinin tweetlenmiş ekran görüntüleri. Kullanıcılar yakında istedikleri ırk, cinsiyet, yaş ve kişiliğe sahip bir yapay zeka oluşturabilecekler. ” Arkadaş” için kişilikler arasında utangaç, yaratıcı, coşkulu, esprili, pragmatik ve güçlendirici yer alır. Diğer özelleştirmeler, yapay zekanızın ilgilenmesi için seçebileceğiniz belirli ilgi alanlarını, seçeceğiniz benzersiz bir adı ve görünüme dayalı bir görsel işleme yapay zekası kullanılarak oluşturulan bir avatarı içerir. .
#Instagram is working on the ability to create an #AI friend 👀 pic.twitter.com/onAxGfGdSg
— Alessandro Paluzzi (@alex193a) October 30, 2023
Şirketlerin yapay zekayı kullanıcılar için bireysel bir arkadaş veya daha akılcı bir kaynak olarak kullanma çabaları son zamanlarda pek işe yaramıyor. Örneğin Eşler arası ruh sağlığı uygulaması Koko platformun 4.000 kullanıcısına tavsiyelerde bulunacak bir yapay zekayı denemeye karar verdi. Şirketin kurucu ortağı Rob Morrisbu yılın başlarında Gizmodo’ya söyledi. bu gelecek olacak“dedi.
OpenAI’nin ChatGPT3’ünden yararlanan kullanıcılar Coco Çizmeler kullanarak, daha sonra düzenlenebilecek, gönderilebilecek veya tamamen reddedilebilecek yanıtlar alabilirsiniz. Bu araç kullanılarak 30.000 makalenin oluşturulduğu ve olumlu yanıtlar alındığı bildirildi. Ancak Koko sohbet botunun fişi çekildi çünkü pek kullanışlı değildi.
Özelleştirilebilir bir yapay zeka sohbet robotu, Meta’nın kötü tasarlanmış bir trendi kovalamak için yaptığı en son şey olabilir. Görünüşe göre Meta, sosyal medya odağından yapay zeka odağına geçiş arayışında çevrilmemiş taş bırakmıyor. Bu ayın başlarında Meta, Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp’taki gerçek ünlü yüzlerden modellenen sohbet robotlarını piyasaya sürdü. 28 yapay zeka fenomenini tanıttı.